Alpha-cursus

Wat houdt de Alpha-cursus in?

Alpha staat open voor iedereen die vrijblijvend kennis wil maken met het christelijk geloof. Je hoeft dus niet te geloven of lid te zijn van een kerk .De cursus bestaat uit tien of elf wekelijkse avonden (vanaf ca. 19.00-21.45 uur) en een weekendmoment.

Alpha is in principe voor volwassenen van alle leeftijden .  In de loop van het seizoen zal er weer een Alpha cursus voor studenten! worden opgestart .   Houd de website in de gaten voor de informatie van een evt. nieuwe groep

De avonden  zijn als volgt opgebouwd: We beginnen met een gezamenlijke koffie/theemoment, dan volgt een filmpje over; Is er meer? Het doel van het filmpje is om in gesprek te gaan en samen te ontdekken of er meer is. Daarna  praten we in kleine groepen door over het onderwerp. Er is ruimte voor het stellen van vragen en respect voor de meningen van deelnemers.

Informeel begin

Iedere avond begint met een gezellig koffie/theemoment dat je de gelegenheid biedt je medecursisten en de cursusleiding op een leuke en informele manier (beter) te leren kennen. Er is een open sfeer bij Alpha .

Filmpje

Na de koffietijd wordt er een korte inleiding gehouden over één van de onderstaande onderwerpen die de uitgangspunten vormen van het christelijk geloof Het filmpje is altijd actueel en gericht op de beleving van het geloof in deze tijd.

Kleine groepjes

In de kleine groepjes is er ruimte om te luisteren, te leren, gedachten uit te wisselen en meer te ontdekken. Je kunt hier al je vragen stellen. Vragen staat vrij op de Alpha cursus.