Alpha – Students Almere

Alpha - Students Almere (voor mbo-, hbo- en wo-studenten) staat open voor iedereen die vrijblijvend kennis wil maken met het christelijk geloof. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse avonden (van 18.30 – ca. 21.15 uur) en een weekend. De avonden zijn als volgt opgebouwd: We beginnen met een gezamenlijke maaltijd, dan volgt een praatje over een van de basisbeginselen van het christelijk geloof, gehouden door een van de teamleden en daarna praten we in kleine groepen door over het onderwerp. Er is ruimte voor het stellen van vragen en respect voor de meningen van deelnemers. De avonden worden gehouden in The Mall, Marktmeesterstraat 18 in het centrum van Almere.
Meer weten? ga snel naar alphastudentsalmere.nl

Maaltijd

Iedere avond begint met een maaltijd die je de gelegenheid biedt je medecursisten en de cursusleiding op een leuke en informele manier (beter) te leren kennen. het samen eten bepaalt in hoge mate de open sfeer bij Alpha.

Praatje

Na de maaltijd wordt er een korte inleiding gehouden over één van de onderstaande onderwerpen die de uitgangspunten vormen van het christelijk geloof. Het praatje is altijd actueel en gericht op de beleving van het geloof in deze tijd.

Kleine groepjes

In de kleine groepjes is er ruimte om te luisteren, te leren, gedachten uit te wisselen en meer te ontdekken. Je kunt hier al je vragen stellen. Vragen staat vrij op de Alpha cursus.

Data en Weekend

Alpha - Students Almere bestaat 8 of 9 avonden. Daarnaast is er een Alpha-weekend waarbij wat meer tijd wordt genomen om samen de onderwerpen te bespreken . Dat weekend is meestal van vrijdagavond t/m zondagmorgen. (of een zaterdag + zondagmorgen) Tijdens dit weekend worden er 3 geloofsthema’s behandeld en is er ruimte voor gesprek en ontspanning. Het weekend kan op een externe locatie worden gehouden. Dat varieert per Alpha-groep en zal in een vroeg stadium worden doorgegeven.

Meld je aan of stel hieronder een vraag!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Onderwerpen 

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen tijdens te avonden:

  • Hoe maak ik het beste van mijn leven?
  • Wie is Jezus?
  • Waarom is Jezus gestorven aan het kruis?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?
  • Wie is de Heilige Geest en wat doet de Heilige Geest?
  • Geneest God vandaag de dag nog?
  • Hoe zit het met de kerk?

Kosten

Deelname aan de Alpha cursus zelf is gratis! De cursusmaterialen zijn gratis. Voor het eten kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven, maar dat hoeft niet.